Intre tombole si freebie. Ce metoda de marketing este mai eficienta?

Tombolele si, mai nou, freebie sunt ambele metode pe care agentii de publicitate le utilizeaza pentru a raspandi date despre produsele si serviciile lor. Tombolele sunt de obicei utilizate pentru a genera entuziasm si a consolida brandingul, cu alte cuvinte, pentru a pune numele companiei pe buzele a cat mai multor oameni posibil. Premiile la tombole pot sau nu avea de a face cu compania sponsorului.

Freebie, pe de alta parte, consta in oferirea de mostre de produse noi sau cunoscute. Ideea sponsorului este ca, odata ce ati incercat o mostra de produs, il veti iubi atat de mult incat veti continua sa-l cumparati.

Freebies ar putea fi, de asemenea, obiecte promotionale care au numele companiei, logo-ul, numarul de telefon sau site-ul marcat pe ele. Vazand aceste informatii din nou si din nou, oamenii ar avea mai multe sanse de a utiliza compania si produsele oferite.

O alta diferenta intre freebie si tombole este probabilitatea de a primi de fapt, un produs. Prin oferirea de mostre, clientului ii este garantata sansa de a obtine ceva, in timp ce cu tombolele, sansele de a castiga sunt mai mici, acestea oferind in schimb premii mult mai mari. Probabilitatea ca un sponsor sa ofere bani sau masini ca mostre este destul de scazuta, as spune chiar nula.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *