Cum se folosesc corect metadescrierile pe site-uri?

Pentru cele mai bune costuri seo va recomandam Danbradu.ro. In continuare va prezentam tot ce trebuie sa stiti despre meta descrieri si despre relevanta lor.

<meta name = “description” content = “O descriere a paginii” /> Aceasta eticheta ofera o scurta descriere a paginii. In unele cazuri, aceasta descriere este inclusa in fragmentul care apare cu rezultatele cautarii.

<title> Titlul paginii </ title> Daca din punct de vedere tehnic nu este o eticheta Meta, aceasta eticheta este adesea folosita in combinatie cu “descrierea”. Continutul acestei etichete este de obicei afisat ca titlu in rezultatele cautarii (si, bineinteles, in browserul web).

<meta name = “roboti” continut = “…, …” />

<meta name = “googlebot” content = “…, …” /> Aceste etichete Meta controleaza accesarea cu crawlere si indexarea efectuate de motoarele de cautare. Meta-ul robotului Meta se refera la toate motoarele de cautare. In schimb, meta-tag-ul “googlebot” este specific pentru Google. Valorile implicite sunt “index, follow” (echivalent cu “all”), deci nu este necesar sa le specificati. Acceptam urmatoarele valori (daca introduceti mai multe valori, separati-le cu virgule):

  • noindex: impiedica indexarea paginii.
  • nofollow: impiedica Googlebot sa urmareasca legaturile din aceasta pagina.
  • nosnippet: Impiedica afisarea unui fragment sau a unei previzualizari a videoclipului in rezultatele cautarii. Pentru videoclipuri, este afisata o imagine statica, daca este posibil.
  • noarchive: Impiedica afisarea legaturii memorate in cache asociata unei pagini.
  • una dintre urmatoarele: [date]: Specifica ora si data exacta cand se va opri accesarea cu crawlere si indexarea acestei pagini.
  • noimageindex – Specificati faptul ca nu doriti sa afisati pagina dvs. ca sursa a unei imagini care apare in rezultatele cautarii Google.
  • nimic egal cu noindex, nofollow.
  • Acum, puteti specifica aceasta informatie in antetul paginilor utilizand instructiunea antetului HTTP “X-Robots-Tag”. Aceasta declaratie este utila in special pentru limitarea indexarii fisierelor non-HTML, cum ar fi imaginile sau alte tipuri de documente.

<meta name = “google” content = “nositelinkssearchbox” /> Cand oamenii cauta site-ul dvs., rezultatele cautarii Google afiseaza uneori o anumita caseta de cautare pentru site-ul dvs., precum si alte linkuri directe catre site-ul dvs. Acest eticheta meta ne spune sa nu afisam campul de cautare asociat cu link-urile pentru sitelink.

<meta name = “google” content = “notranslate” /> Atunci cand continutul unei pagini nu exista in limba aleasa de utilizator, de obicei oferim in rezultatele cautarii un link pentru a accesa traducerea. Astfel, aveti posibilitatea de a oferi un continut unic si util unui grup mai mare de utilizatori de Internet. Cu toate acestea, in unele cazuri acest lucru nu este de dorit. Cu aceasta eticheta Meta, motorul de cautare este impiedicat sa ofere o traducere a paginii dvs.

<meta name = “google-site-verification” content = “…” /> Puteti utiliza aceasta eticheta pe pagina de nivel superior a site-ului dvs. pentru a confirma ca detineti aceasta functie in Consola de cautare. Retineti ca valorile atributelor “nume” si “continut”, inclusiv majuscule si majuscule, trebuie sa se potriveasca exact cu elementul furnizat. Cu toate acestea, puteti inlocui eticheta XHTML cu HTML sau utilizati un format de eticheta care se potriveste paginii dvs.

<meta http-equiv = “Content-Type” continut = “…; charset = …” />

<meta charset = “…”> Acest meta tag defineste tipul de continut al paginii, precum si setul de caractere. Asigurati-va ca introduceti valoarea atributului de continut in ghilimele duble. In caz contrar, atributul charset ar putea fi interpretat in mod necorespunzator. Va recomandam sa utilizati o codare Unicode / UTF-8 ori de cate ori este posibil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *