Cum sa iti amenajezi o gradina folosind pompe submersibile?

 

Gradinaritul este, in cele mai multe dintre cazuri, un pic mai mult decat o simpla indeletnicire de vara. Multi dintre utilizatorii care se ocupa de gradinarit stiu faptul ca acest hobby presupune multa munca. Un gazon nu creste de la sine, florile nu se planteaza singure si nici ploaia nu vine cand o rugam noi.

De fapt, pana la aparitia pompelor submersibile, sistemele de irigare erau destul de anevoioase, deoarece necesitau destul de multa logistica, chiar si in ipoteza unei suprafete mici. Cisternele cu apa sau, la polul opus, galetile, erau menite sa asigure necesarul de apa pentru astfel de lucrari, in vreme ce astazi, o pompa submersibila poate face acest lucru mai usor. 

Cum functioneaza o pompa submersibila?

 Pompele submersibile sunt ansambluri sau dispozitive create special pentru a asigura impingerea apei de la anumite adancimi, catre suprafata. De aceea, in baza celor enuntate, putem vedea in magazinele de profil, precum www.pompe-submersibile.com.ro, ce exista nu doar pompe submersibile simple, ci si pompe submersibile multietajate, capabile sa pompeze apa de la adancimi de circa 100 de metri.

Fireste in cazul acestor pompe submersibile vorbim despre lucrari de amploare, despre necesitati industriale, insa potentialul lor nu este de neglijat nici in cazul aplicatiilor casnice.

 De ce este nevoie de pompe submersibile pentru gradinarit?

 Una dintre explicatii ar fi aceea ca tara noastra este amplasata intr-o zona geografica care nu ne permite sa ne bucuram in permanenta de ploi. Nefiind nicidecum un lucru rau, acest mic inconvenient poate fi remediat prin instalarea unei pompe submersibile intr-o fantana sau put, pentru a extrage de acolo necesarul de apa.

Urmatorul pas este acela de a pune la punct sistemul de irigare, iar aspersoarele par a fi in continuare unele dintre cele mai potrivite produse. Prin crearea unui astfel de sistem iti poti asigura practic necesarul de apa pentru culturile tale, indiferent de dimensiunea acestora.

Fireste insa, daca vorbim despre intainderi mari, o singura fantana sau un singur put nu vor fi de ajuns, caz in care va trebui sa regandesti strategia, adoptand cele mai bune masuri.

 Apa folosita pentru irigarea acestor culturi trebuie sa fie fara doar si poate provenita dintr-o sursa de apa curata. Aici discutia se ramifica, deoarece pe de o parte ne putem lovi de aspectul principal al problemei, si anume gradinile, iar pe cealalta parte, alegerea unei pompe submersibile pentru ape curate si folosirea ei in cazul apei tulburi, cu diverse particule, va avea ca efect o pierdere mare de bani. De aceea se recomanda ca la alegerea pompei sa cerem si sfatul specialistilor, deoarece o idee in plus s-ar putea sa fie cu adevarat salvatoare.

Apa folosita pentru irigare va trebui sa imite curgerea gravitationala a ploii, doarece un sistem de irigare care inunda culturile, va avea ca efect distrugerea acestora. Un necesar de apa calculat si mai apoi setat pentru a fi folosit, poate fi cea mai buna solutie in acest sens.

In acest fel gradinaritul se va schimba mult pentru tine si vei constata ca este de fapt mult mai usor sa ai grija de o gradina decat ai crede, insa ca este important sa ai in dotare tot ceea ce este mai bun pentru alimentarea cu apa a sistemelor de irigare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *