De ce este bine sa aveti un job part-time

part-time-jobDaca sunteti la liceu, dupa ce v-ati facut temele in fiecare zi, va petreceti de obicei restul serii in fata televizorului sau schimband mesaje cu prietenii.

Daca aveti destul timp liber dupa ce va terminati studiul si activitatile de dupa scoala, puteti lua in considerare optiune de a avea un job part time. Sunt multe beneficii care decurg dintr-o astfel de experienta.


In primul rand, veti invata sa faceti fata responsabilitatii. Atunci cand sunteti student, acest lucru inseamna o mare responsabilitate, dar daca puneti in balanta activitatile scolare si un part time job, veti afla adevaratul sens al responsabilitatii. Pe masura ce inaintati in varsta responsabilitatile dumneavoastra vor fi din ce in ce mai multe, si de aceea este bine sa stiti cum sa duceti la bun sfarsit mai multe sarcini la o varsta mai frageda pentru a va pregati pentru viitor.

Atunci cand mergeti la facultate, in special la cele din strainatate, acestea va vor cere un CV legat de activitatea dumneavoastra din liceu. Pentru ele, un job part time va demonstra maturitate si constiinciozitate , calitati foarte importante pentru un student la o facultate de renume. In plus, veti fi apreciat de persoanele care se ocupa de recrutarea dumneavoastra deoarece le va arata ca sunteti interesat de cariera dumneavoastra si vreti sa progresati.

In plus, veti decoperi cum sa va organizati timpul cat mai eficient. Odata cu scaderea timpului liber care insoteste un part time job, va veti imbogati inevitabil aptitudinile de a gestiona timpul. Veti invata cum sa folositi timpul mai eficient cum este spre exemplu parcurgerea unor anumite texte care va sunt necesare la scoala, in timp ce va deplasati cu autobuzul catre casa. De asemena veti invata importanta de a fi mai organizat si de a folosi un planificator zilnic sau o aplicatie pe un telefon pentru a va planifica timpul de studiu, activitatile extracuriculare si orele de munca.

Daca aveti un part time job in mai multe domenii de activitate, veti ajunge sa cunoasteti cate putin din fiecare domeniu si sa va orientati eventual catre o cariera sau o cale pe care doriti sa o urmati. Daca descoperiti ca nu va place sa lucrati la firma tatalui dumneavoastra, poate va ganditi sa luati in considerare oportunitatea lucrului intr-o zona exterioara. Astfel, va veti face o parere despre lucrurile pe care trebuie sa le cautati si lucrurile pe care nu trebuie sa le cautati pentru a va face o cariera. De asemenea, deoarece aveti posibilitatea sa castigati bani, veti invata cum sa ii gestionati mai bine. Doar muncind veti ajunge sa intelegeti adevarata valoare a banilor si ca este bine sa fiti cumpatati si sa faceti economii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *